Kiezen voor het GOTS gecertificeerde label betekent kiezen voor organic kleding geproduceerd met sociale verantwoordelijkheid.

 

Dat begint al bij het inzaaien en oogsten van de katoenplant. De GOTS landbouwnormen staan het gebruik van pesticiden niet toe. Hierdoor wordt de bodem niet aangetast, blijft de lucht schoner, wordt er minder water verbruikt en is het energieverbruik minder. Door GOTS-gecertificeerd biologisch katoen te verbouwen, blijven boeren en hun gezinnen veilig. Ze worden niet blootgesteld aan giftige chemicaliën in het veld of via hun voedsel- en watervoorziening.

 

 

Door GOTS-certificering moeten alle verwerkers en fabrikanten voldoen aan sociale criteria, gebaseerd op de normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Dit zorgt ervoor dat veel mensen worden beschermd en eerlijk worden betaald. Iedereen is belangrijk, door de gehele keten. 

 

 

 

 

Het GOTS label houdt in dat tijdens de productie de chemische toevoegingen zoals kleurstoffen en hulpstoffen voldoen aan milieu- en toxicologische criteria en een afvalwaterzuiveringsinstallatie is verplicht. Wat natuurlijk ook beter is voor een puur babyhuidje.

 

 

 

 

A sustainable choice. Verzekerd door het GOTS label.
Door voor Moodstreet Petit te kiezen kies je voor de toekomst van onze Petits en onze planeet.

 

Let’s take care of our planet together.

 

 

 

SUSTAINABILITY Organic cotton GOTS Recycle